Bruma laat zich direct gelden bij debuut voor PSV

VideoArmindo Bruma (24) heeft zijn debuut gemaakt bij PSV. De Portugese aanvaller speelde vanavond een uur in het oefenduel met Aris Saloniki (3-0). 

Bruma (spreek uit: Broema) startte op het veld van amateurclub TSC uit Oosterhout in de rol waarvoor PSV hem voor zo’n 12 miljoen euro heeft gekocht. Hij speelde links en rechts voorin op de flank en wisselde daarin af met Steven Bergwijn. Bruma liet zich bij zijn debuut direct gelden. Na 31 minuten loste hij het eerste schot op doel en een paar gevaarlijke dribbels verder leidde hij met een steekpassje op Sam Lammers de 1-0 in. Donyell Malen gaf in de doelmond het laatste tikje en kreeg de goal op zijn naam. Later maakte Malen ook de 2-0.

PSV probeerde Bruma de afgelopen jaren al vaker te halen. Deze zomer lukte het technisch manager John de Jong om hem los te weken bij RB Leipzig, waar Bruma de afgelopen twee seizoenen in 42 Bundesligaduels meedeed, maar geen vaste basisplaats had. PSV speelde een uur met 90 procent van de beoogde voorlopige basis tegen Aris, vorig seizoen vijfde in de Griekse competitie. Alleen de beoogde linksback Toni Lato was er nog niet bij. Invaller Joël Piroe maakte in de slotfase nog de 3-0.

Over tien dagen start PSV met de voorronden van de Champions League, in een dubbel met FC Basel. Het eerste duel is op 23 juli in Eindhoven. De return een week later. 

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.