Volledig scherm
De Bunnikside in stadion Galgenwaard © AD

Bunniksiders kunnen vervangend kaartje bestellen

Seizoenkaarthouders van de Bunniksidetribune in stadion Galgenwaard kunnen tot en met zaterdag een vervangend kaartje bestellen voor de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax.

Dat ticket - in een ander tribunevak - is nodig, omdat de Bunnikside leeg moet blijven op last van de KNVB. De kaarten kunnen worden besteld via de website van FC Utrecht of in de fanshop in het stadion. Bunniksiders worden geplaatst op een van de tribunevakken N, T, U en W.

De vakken waar Bunniksiders worden geplaatst bevinden zich op de Zuidtribune en op de Cityside. Het vervangend ticket voor seizoenkaarthouders is gratis.

Eén kaart
Wie na zaterdag bestelt, heeft pech. Dan gaan de reguliere tickets voor die vakken in de verkoop. Daarbij geldt de regeling dat meer dan één ticket kopen niet is toegestaan. Kaarten voor een ander kopen, kan niet. Voorts zijn supporters van Ajax niet welkom.

Burgemeester Van Zanen heeft aangegeven hun veiligheid niet te kunnen garanderen. Het supportershome van FC Utrecht zal rondom de wedstrijd tegen Ajax wel geopend zijn. De biertap gaat echter pas na de wedstrijd open, omdat er voor en tijdens de wedstrijd een alcoholverbod geldt.

Spreekkoren
De wedstrijd, die op zondag 13 december gespeeld wordt, moet op last van de KNVB gespeeld worden voor een lege Bunnikside. FC Utrecht kreeg de straf omdat er tijdens de vorige wedstrijd tegen Ajax antisemitische spreekkoren te horen waren vanaf de Bunnikside.