Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. © ANP

Burgemeester Jorritsma nog altijd woedend op KNVB: ‘Het gaat nu om opa en oma op een balkonnetje’

VideoBurgemeester John Jorritsma van Eindhoven is een prominente tegenstander van het uitspelen van de eredivisie. ,,Als je het bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is.”

Door Rik Elfrink

,,Ik ben boos. Rabiaat zelfs.” Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven zet meteen de toon richting de KNVB als hem wordt gevraagd zijn uitspraken van afgelopen week toe te lichten. ,,Voetbal is er voor de samenleving, maar de samenleving is er niet voor het voetbal. Dat zou wat moois worden”, zo geeft de 63-jarige bestuurder zijn gevoelen over het optreden van ‘Zeist’ in de afgelopen weken weer. ,,Ik zit hier absoluut niet om het voetbal te bashen en ben zelf een enorme liefhebber, maar we gaan voor het voetbal geen status aparte creëren.”

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”