Volledig scherm
Art Langeler. © Pro Shots

Cambuur kan streep zetten door Langeler

Art Langerer staat niet te springen om aan de slag te gaan bij SC Cambuur. De 42-jarige trainer, die na dit seizoen vertrekt bij PEC Zwolle, heeft de eerstedivisionist uit Leeuwarden na een 'oriënterend gesprek' laten weten dat hij geen haast heeft met het maken van een keuze. 'Ik wil me nog niet vastleggen', aldus Langeler.

Het is niet de eerste keer dat Cambuur in de zoektocht naar een opvolger van Alfons Arts bot vangt. De eveneens gepolste Ernest Faber, Ron Jans en Alfons Groenendijk gaven eerder al aan niet geïnteresseerd te zijn.

Langeler is de volgende naam die kan worden doorgestreept. 'We willen namelijk op korte termijn een trainer vastleggen', zegt Cambuur-directeur Gerald van den Belt in AD Sportwereld. 'Eentje die voor de volle honderd procent voor de club gaat.'

Cambuur zoekt een trainer die tevens verantwoordelijk wordt voor technische zaken. 'Dat is wel iets wat ik ambieer', zegt Langeler.

'Het is niet zo dat ik Cambuur niet zie zitten, maar ik heb aangegeven dat ik wilde wachten. Als dat betekent dat ze een andere trainer contracteren, is dat prima. Ik zit in de luxe situatie dat ik wat te kiezen heb. Vorig jaar was er ook belangstelling, maar toen lag ik contractueel nog vast.'