Volledig scherm
Marcel Keizer. © pro shots

Cambuur strikt Keizer als hoofdtrainer

SC Cambuur heeft Marcel Keizer zaterdag gestrikt als hoofdtrainer. Vanaf maandag moet de 47-jarige oud-voetbalprof met de ploeg uit Leeuwarden degradatie naar de Jupiler League zien te voorkomen. Keizer volgt Henk de Jong op, die vorige week opstapte. Onder toeziend oog van diens tijdelijke vervanger Sipke Hulshoff verloor Cambuur vrijdag opnieuw: FC Utrecht was in Leeuwarden met 2-0 te sterk. Het was de zesde nederlaag op rij voor de Friezen die nog één punt voorsprong hebben op hekkensluiter De Graafschap, dat zaterdag een uitwedstrijd speelt tegen Willem II.

Keizer stopt met onmiddellijke ingang als trainer van FC Emmen waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen. Daarvoor was hij al werkzaam bij Cambuur, als technisch manager. Als middenvelder kwam hij tussen 1989 en 1998 tot bijna 300 wedstrijden voor de Friese club.

,,Hoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een eredivisieclub aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht. Samen met iedereen binnen de club gaan we er alles aan doen om Cambuur in de Eredivisie te houden'', sprak Keizer bij zijn terugkeer in Leeuwarden.

Technisch directeur Henry van der Vegt verklaarde dat Keizer bovenaan de lijst stond van mogelijke opvolgers van De Jong. ,,Omdat hij de club, de spelers en de technische staf goed kent en bovenal omdat hij een zeer kundige trainer is. Dat heeft hij bij zijn vorige clubs al bewezen en die ervaring kunnen we in deze fase goed gebruiken.''

Keizer, die van 2012 tot 2014 hoofdtrainer was van Telstar, tekende een contract voor 2,5 jaar bij Cambuur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.