Volledig scherm
Justin Mathieu in actie tijdens het duel met Sparta. © Henk Jan Dijks Pro Shots

Cambuur zet hardleerse Mathieu voor derde keer in ruim een jaar uit de selectie

Justin Mathieu is opnieuw in opspraak geraakt bij zijn club SC Cambuur. De aanvaller, die vorig jaar zomer de overstap maakte van TOP Oss, is voor de derde keer in ruim een jaar tijd disciplinair geschorst.

Volgens SC Cambuur komt de 22-jarige aanvaller de eerste seizoenshelft niet meer in actie en zit hij zeker tot de winterstop zijn straf uit. Dat betekent dat Mathieu ook niet mag meetrainen de eerste selectie. 

Het is niet de eerste keer dat Mathieu zich in de nesten werkt bij SC Cambuur. In oktober van het vorige jaar ging hij onder toenmalig trainer Marinus Dijkhuizen voor het eerst in de fout. Later dat seizoen ging het opnieuw mis, toen René Hake het stokje van de ontslagen Dijkhuizen had overgenomen. De oud-speler van Willem II zou zijn afspraken niet nakomen, zo luidde het statement van de club.

Dat is nu opnieuw het geval. Mathieu kwam dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden binnen de lijnen voor Cambuur, dat de twaalfde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie. In die duels was hij goed voor vijf doelpunten.