Volledig scherm
© anp

Chadli: 'Juventus? Serie A is niet meer wat het geweest is'

Juventus wil de selectie komend seizoen uitbreiden met Nacer Chadli. De aanvaller van FC Twente moet de offensieve mogelijkheden van de Italiaanse kampioen vergroten.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Juventus heeft de 22-jarige vleugelspeler diverse keren bekeken en zal zich spoedig bij FC Twente melden om over een overgang te onderhandelen, zo melden Italiaanse bronnen.

Voor Chadli komt de belangstelling van Juventus als een verrassing. 'Juventus is natuurlijk een heel mooie club', zegt hij tegen Voetbal International. 'Al is de Serie A niet meer wat het geweest is. Eigenlijk zijn er met Juventus, Internazionale en AC Milan nog maar drie echte topclubs over.'

Chadli benadrukt dat hij in de belangstelling van meerdere clubs staat. 'Maar voorlopig richt ik me eerst op de play-offs met FC Twente en de komende interlands met België. Pas als ik vakantie heb, ga ik nadenken over een beslissing.'

Chadli, international van België, heeft nooit een geheim gemaakt van zijn buitenlandse ambities. Hij kon op de slotdag van transferdeadline, op 31 augustus vorig jaar, naar het Engelse Fulham, maar hij hapte toen niet toe.

Chadli heeft bij FC Twente nog een contract tot 2014. De club uit Enschede is er derhalve bij gebaat hem deze zomer te verkopen.