Volledig scherm
© anp

Christian Poulsen vertrekt bij Ajax

Christian Poulsen vertrekt bij Ajax. De 34-jarige middenvelder heeft de Amsterdamse club laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

De Deense international kwam in 2012 over van het Franse Evian en speelde sindsdien 79 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Voordat hij in Frankrijk actief was, speelde Poulsen voor onder meer Kopenhagen, Schalke 04, Juventus, Sevilla en Liverpool.

'Het was een erg moeilijke beslissing. Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd', zegt Poulsen op de website van Ajax.

'Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap', zegt de Deen die nog niet weet waar zijn toekomst ligt.

Het vertrek van Poulsen is een grote tegenvaller voor Frank de Boer. De succesvolle oefenmeester maakte zich de afgelopen weken hard voor een langer verblijf van de ervaren Deen. 'Hij is een ideale prof. Hij weet precies waar het om gaat en zeurt nooit. Daley Blind is mijn eerste keus voor de positie van verdedigende middenvelder. Maar Poulsen zal voldoende wedstrijden spelen. Ik hoop dat hij blijft', zei hij.