Volledig scherm
Jordy Clasie en Giovanni van Bronckhorst. © BSR Agency

Clasie kan straf verwachten: ‘Gedrag is onacceptabel’

Feyenoord gaat disciplinaire maatregelen nemen tegen Jordy Clasie. De middenvelder werd in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) een kwartier voor tijd gewisseld en liet duidelijk blijken dat niet te waarderen. Clasie liep eerst heel langzaam van het veld af en duwde vervolgens trainer Giovanni van Bronckhorst weg toen die een arm om zijn schouders wilde leggen.

,,Jordy vertoonde daarmee ongepast gedrag”, zei Van Bronckhorst bij FOX Sports. ,,Dat kan ik niet accepteren. Jordy is een emotionele jongen, iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Hij is nu ook weer een stuk rustiger en baalt enorm van dat moment. We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten”, legt Van Bronckhorst uit.

Quote

Het was een grote fout van mij, dit is niet goed te praten.

Jordy Clasie

,,Het gaat niet om Jordy Clasie, het gaat niet om mij, het gaat om Feyenoord. We willen op 12 mei die derde plek in handen hebben. Daar horen soms wissels bij, daar moet iedereen zich aan conformeren. Ik ga nog met Jordy en technisch directeur Martin van Geel zitten. We zullen maatregelen nemen.”

Clasie bood na afloop direct zijn excuses aan. ,,Het was een grote fout van mij, dit is niet goed te praten”, zei de reserve-aanvoerder van Feyenoord. ,,Ik wilde graag de 90 minuten volmaken, maar uiteindelijk beslist de trainer. Dat heb ik te accepteren. Ik heb excuses gemaakt aan de trainer en dat ga ik ook aan de groep doen. Een mogelijke straf accepteer ik ook.”

Jørgensen

Van Bronckhorst was ook niet blij met spits Nicolai Jørgensen, die rood kreeg voor natrappen. ,,Stom van Nicolai. Ik kan het niet accepteren dat je in zo’n wedstrijd, in deze fase van de competitie, er met rood af gaat.’’

Volledig scherm
Nicolai Jorgensen ziet de bui al hangen. © BSR Agency