Volledig scherm
PEC Zwolle technisch directeur Gerard Nijkamp (l) in overleg met voorzitter Adriaan Visser (r) © Erik Pasman

Clubs met kunstgras 'zijn verkettering zat'

In de aanhoudende discussie over kunstgras beginnen de zeven eredivisieclubs met een 'plastic' veld een tegenoffensief. Ze komen deze week bij elkaar om een gezamenlijke strategie te bedenken.

,,De komende tijd zullen er beslissingen worden genomen omtrent kunstgras", legt voorzitter Adriaan Visser (PEC Zwolle) op VI.nl uit. ,,Er wordt over en weer veel geschreeuwd. We zijn wel klaar met de verkettering. In onze ogen is het belangrijk dat we met één mond spreken."

Volgens Visser is het niet de bedoeling om een algeheel verbod op kunstgras in de eredivisie op voorhand te voorkomen. ,,We verdrinken op dit moment in discussies over de kwalijke gevolgen van het spelen op kunstgras. Ik denk dat we gezamenlijk tot een constructieve oplossing moeten komen."

  1. FC Lisse en Hoek samen in de koker na dwaling scheidsrechter

    FC Lisse en Hoek samen in de koker na dwaling scheidsrechter

    Een opvallende strafschoppenserie gisteren bij het bekerduel tussen FC Lisse en Hoek (2-2). FC Lisse won de strafschoppen, maar de penaltyserie verliep volgens een woordvoerder van de KNVB 'absoluut niet conform de spelregels'. Arbiter Nagtegaal liet de penalty's nemen volgens het ABBA-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan weer ploeg A). Er wordt nog onderzoek gedaan en dus gaan de ploegen samen in de koker tijdens de loting van vanavond.
  2. PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    Ondanks dat PSV de topper tegen Feyenoord won, blijft de druk onverminderd hoog in Eindhoven. Cocu en zijn manschappen nemen het treffen met SDC Putten in de beker buitengewoon serieus, want PSV wil dit seizoen - in afwezigheid van Europees voetbal - graag de tiende KNVB-beker aan de prijzenkast toevoegen. In aanloop naar het duel met de amateurs uit Putten trainde de PSV-selectie dan ook achter gesloten deuren om de buitenwacht niet wijzer te maken over de beoogde vervangers van de geschorste Hirving Lozano en de geblesseerde Luuk de Jong. Amateurclub Putten staat na twee nederlagen en één zege momenteel op de dertiende plek in de hoofdklasse. Voordat Putten de eerste ronde van het bekertoernooi bereikte, moest de zaterdaghoofdklasser eerst twee voorrondes overleven. In de eerste schifting werd er met 1-0 van JCV Cuijk gewonnen en in de tweede voorronde werd Odin '59 met 3-1 geklopt. De bekendste speler bij Putten is voormalig RKC- en Go Ahead Eagles-speler Sander Duits, die in 2012 PSV versloeg met RKC. Duits maakte toen de openingstreffer. PSV speelde nog niet eerder tegen Putten. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt.