Volledig scherm
Co Adriaanse. © PRO SHOTS

Co Adriaanse baalt van 'onbegrijpelijke fout' Douglas

UpdateCo Adriaanse baalde van de wijze waarop FC Twente donderdag werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. De titelverdediger moest in Enschede na verlenging buigen voor PSV (1-2). 'Eén foutje is fataal', zo doelde Adriaanse op de misser van Douglas waardoor Tim Matavz zijn tweede doelpunt kon maken.

Volledig scherm
Volledig scherm
© anp

'Een onbegrijpelijke fout'', vond Adriaanse. 'We waren nog dicht bij de 2-2, maar de bal werd van de lijn gehaald. Het was niet echt een mooie wedstrijd, maar vooral een tactisch steekspel met veel strijd.'

Twente sloot het seizoen zo af met twee nederlagen, zondag tegen Feyenoord (3-2) en in de beker tegen PSV. 'Twee topwedstrijden, die kan je nu eenmaal eerder verliezen dan tegen kleinere clubs', merkte Adriaanse op.

Ongetwijfeld zullen de verhalen over een ongelukkig huwelijk tussen Adriaanse en FC Twente aanzwellen na de bekernederlaag. De oefenmeester zelf beweerde niets te weten van sluimerende onvrede. 'Intern is er niets aan de hand', bromde Adriaanse. 'Niemand heeft iets van onvrede bij mij gemeld.'

Adriaanse heeft een contract voor 1 jaar in Enschede. Pas na dit seizoen wordt over mogelijke verlenging gesproken. 'Of er sprake is van een ongelukkig huwelijk? Van mijn kant in ieder geval niet', aldus de trainer.