Volledig scherm
Philip Cocu. © Marcel Bonte

Cocu denkt na over Fenerbahçe

Phillip Cocu denkt na over de interesse van Fenerbahçe. De trainer van PSV heeft ook gesproken met de Turkse club om te horen wat zij willen. Cocu heeft nog een doorlopend contract in Eindhoven en tot dit moment heeft Fenerbahçe zich niet bij de PSV-directie gemeld.

Door Maarten Wijffels

De landskampioen kan daarom niet anders doen dan de ontwikkelingen afwachten. Mocht de interesse concreet worden gemaakt en Cocu maakt de stap naar de nummer twee van Turkije, dan zou dat ronduit verrassend zijn. Tot nu droeg Cocu zowel intern- als extern steeds uit dat hij nog een zesde seizoen PSV ambieert. Hij gaf aan hooguit na te gaan denken als er buitenlandse interesse zou komen van clubs uit vooraanstaande competities. In het verleden werd zijn naam bijvoorbeeld wel eens gekoppeld aan het Spaanse Valencia.

,,Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij PSV en heb alweer zin om te kijken of we volgend seizoen iets kunnen bereiken in Europa,’’ zei hij recent in een interview in deze krant. En ook: ,,Ik heb het karakter om tien jaar bij PSV te werken.’’

Mark van Bommel

Volledig scherm
Mark van Bommel is momenteel actief op het WK als assistent-coach van Bert van Marwijk bij Australië. © Getty Images

PSV is inmiddels op de hoogte gesteld dat Cocu nu toch bereid is na te denken over iets anders. Overigens heeft Fenerbahçe nog gewoon een trainer in dienst, Aykyt Kocaman, van wie eerst afscheid zou moeten worden genomen. De oude club van onder anderen Dirk Kuyt en Pierre van Hooijdonk heeft wel net een nieuwe president. Mocht PSV op korte termijn moeten doorschakelen voor de trainerspositie dan is Mark van Bommel de nummer 1-kandidaat. Hij is volledig gediplomeerd en met hem is de afgelopen jaren al een vervolgtraject besproken. Van Bommel is nu trainer van PSV onder 19 en met dat elftal werd hij kampioen van Nederland.