Volledig scherm
Landskampioen Feyenoord. © ANP

Conceptprogramma eredivisie 2017-2018 bekend

De KNVB heeft vanmorgen het conceptprogramma voor het komende eredivisieseizoen bekendgemaakt.

De competitie wordt op vrijdag 11 augustus afgetrapt met ADO Den Haag - FC Utrecht. Een dag later speelt PSV een thuiswedstrijd tegen AZ, terwijl Ajax op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Landskampioen Feyenoord begint het eredivisieseizoen op zondag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

De eerste topper staat gepland op zondag 17 september. De landskampioen uit Rotterdam moet dan op bezoek bij PSV in Eindhoven. De eerste klassieker wordt gespeeld in Rotterdam op 22 oktober. Ajax ontvangt op 10 december PSV in de Arena. De drie topontmoetingen volgen allen na een doordeweeks Europees programma.

Volgens het schema begint FC Utrecht ook na de winterstop als eerste, maar dan met een thuiswedstrijd op vrijdag 19 januari tegen AZ. Twee dagen later volgt al de tweede Klassieker. Dan ontvangt Ajax Feyenoord in de Arena.

Week later

De competitie begint een week later dan de afgelopen jaren gebruikelijk was. ,,Dit was een wens van clubs en supporters en hier hebben we gehoor aan kunnen geven'', zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. In het programma is rekening gehouden met het WK 2018 in Rusland, waarvoor clubs op 21 mei hun spelers moeten afstaan. Daarom zijn er drie midweekse competitierondes in december, februari en april.

De laatste speelronde in de eredivisie vindt plaats op 6 mei. Feyenoord moet dan op bezoek bij sc Heerenveen, Ajax speelt in Rotterdam tegen Excelsior en PSV ontvangt FC Groningen in Eindhoven. Dinsdagmiddag wordt het programma op Zeist gepresenteerd voor de clubs en de afgevaardigden van de gemeente en de politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden zijn besproken.

Het gehele programma is hier te downloaden.