Davy Klaassen komt erin voor Steven Berghuis. Ze vechten om de plek achter de spits.
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Klaassen komt erin voor Steven Berghuis. Ze vechten om de plek achter de spits. © Pim Ras Fotografie

Concurrentiestrijd tussen Berghuis en Klaassen als schaduwspits nadert kookpunt bij Ajax

Steven Berghuis verraste vriend en vijand door Davy Klaassen de voorbije maand te doen vergeten als schaduwspits. Nu de trefzekere nummer 10 van Oranje weer topfit is en Ajax de grootste rivalen voor de kiezen krijgt, nadert de concurrentiestrijd een kookpunt.

9 reacties

 • J. Jansen

  2 maanden geleden
  Hoezo #Dick van Dijk? Verander jij nooit van werkgever? Of heb je geen baan? Bericht van een ras Feyenoorder!
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  19 december Feyenoord-Ajax ,verjaardag Steven Berghuis, het eerste treffen sinds zijn overstap, ik zou Klaassen opstellen, voor alle partijen het beste.
 • L de Vries

  2 maanden geleden
  Ik vind het toch wel 2 verschillende types nr. 10. Berghuis is technisch beter met een fluwelen trap, Klaassen is een veel dynamischer loper en effectief vlak voor de goal. In de Eredivisie zou je ze best naast elkaar kunnen zetten met een stevige verdedigende middenvelder er achter. Internationaal zal je een keuze moeten maken per tegenstander.
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Het Nederlands elftal heeft nu twee goede spelers die elkaar moeiteloos kunnen vinden. Deze twee Berghuis en Klaassen gewoon inzetten.
 • K.J. Redert

  2 maanden geleden
  Alle twee laten spelen!!
 1. Fraser twijfelt over toekomst na vertrek Van Stee bij Sparta: ‘Emotionele dag voor mij’

  Fraser twijfelt over toekomst na vertrek Van Stee bij Sparta: ‘Emotionele dag voor mij’

  Sparta neemt afscheid van technisch directeur Henk van Stee. Dat heeft de Rotterdamse club vandaag officieel bekend gemaakt. De breuk hing al enige weken in de lucht. De oud-middenvelder verkeerde in onmin met algemeen directeur Manfred Laros. Door de situatie is ook de positie van trainer Henk Fraser onzeker geworden. ,,Het is een emotionele dag voor mij”, aldus Fraser, die ook assistent is van bondscoach Louis van Gaal bij Oranje.