Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Contract Necid in Moskou ontbonden, spits terug naar Zwolle

Tomas Necid maakt alsnog het seizoen af bij PEC. De club uit Zwolle heeft vanavond de hereniging met de clubtopscorer, die vorige maand werd teruggehaald door CSKA Moskou, bewerkstelligd.

Publiekslieveling Necid heeft een contract getekend voor een half jaar. De spits, die in de eerste seizoenshelft acht keer trefzeker was in de competitie, is vandaag onderworpen aan een keuring. Necid liep tijdens een trainingskamp met CSKA in Spanje een blessure op, die geïnteresseerde clubs de afgelopen maand aan het twijfelen bracht.   

De hoop in Zwolle op een terugkeer van Necid was al opgegeven, toen kort voor het verstrijken van de transferdeadline alsnog bleek dat Necid haalbaar was geworden. ,,Necid heeft zijn contract in Rusland laten ontbinden. Gisteravond is hij met de club in contact gekomen'', zegt voorzitter Adriaan Visser. ,,Vanmiddag zijn we het eens geworden over de voorwaarden van nieuwe samenwerking.''

CSKA Moskou maakte halverwege Necid's verhuurperiode gebruik van de optie om hem terug te halen. De Russen hoopten de bij PEC opgeleefde aanvaller te verkopen voordat zijn contract in het voorjaar ten einde zou lopen. De afgelopen maand werd de Tsjechische international veelvuldig gelinkt aan Juventus. De regerend Italiaanse kampioen haakte afgelopen week af. De door PEC bedachte constructie om Necid van zijn nieuwe Italiaanse werkgever te huren, kwam daarmee te vervallen. In Zwolle wensten ze in eerste instantie niet langer te wachten op Necid en daarom werd vorige week bij AZ aangeklopt voor een nieuwe aanvaller. De Australiër Eli Babalj werd na een korte proefperiode vandaag zelfs voor de rest van het seizoen op huurbasis vastgelegd.   

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Het staat als een paal boven water dat ik heel gelukkig ben met de terugkeer van Necid. Tijdens de eerste seizoenshelft heeft hij bewezen een enorme kwaliteitsinjectie voor ons elftal te zijn. De afgelopen periode heeft Necid geen wedstrijden gespeeld. Hij heeft twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te zijn.''