Volledig scherm
Anouar Kali Anouar eind juni in actie voor FC Utrecht tegen de amateurs van DHSC. © Pro Shots

Controlerende middenvelder Kali tekent contract bij NAC

NAC heeft zich versterkt met Anouar Kali die een driejarig contract tekent bij de Bredase club, dat weten ingewijden te melden. De 27-jarige controlerende middenvelder komt over van FC Utrecht waar hij nog een doorlopend contract van één jaar had. 

De 1.72 meter kleine linkspoot wordt vandaag bij de open dag gepresenteerd als nieuwe speler van NAC. Het eerste contact tussen beide partijen dateert van twee weken geleden. Dat de Bredase club onder technisch directeur Hans Smulders (kleine) transfersommen betaalt voor spelers (o.a. Koch, Mets, Verscheuren, Vloet) is geen geheim meer. Met de verkoop van Nigel Bertrams (250.000 euro) en Rai Vloet, die volgens de club voor 'een flinke vergoeding' van de hand is gedaan, heeft NAC geld in kas om uit te geven op de transfermarkt. Veelzeggend is dat Smulders deze zomer 3,5 ton over had voor Vito van Crooij. De aanvaller stapte uiteindelijk voor een hoger bedrag over van VVV naar PEC Zwolle.

Verdeeld over drie periodes speelde Kali tachtig wedstrijden voor FC Utrecht, daarnaast kwam hij een jaar uit voor Roda JC (2013/2014) en twee seizoenen (2015-2017) voor Willem II waarmee hij NAC in 2016 in de finale van de play-offs uit de eredivisie hield. Met het oog op het nieuwe seizoen hoeft Kali niet op een basisplaats te rekenen bij FC Utrecht waar hij Rico Strieder, Urby Emanuelson, Joris van Overeem, Simon Gustafson en Sander van de Streek voor zich moet dulden.

Overbevolking

Met de eventuele komst van Kali zou de overbevolking op het middenveld alleen maar toenemen. Gianluca Nijholt leek als linker centrale controlerende middenvelder tot aan vandaag af te stevenen op een basisplaats als secondant van Arno Verschueren. Terwijl de technische staf ook eigen jeugd als Mounir El Allouchi en Grad Damen of routinier Robbie Haemhouts tot zijn beschikking heeft voor de plek waar Kali het beste tot zijn recht komt. Tel daarbij op de linksbenige talenten Paolo Fernandes en Luka Ilic van Manchester City en het wordt dringen geblazen, wanneer Kali zijn entree maakt in het Rat Verlegh Stadion.

Volledig scherm
Anour Kali namens Willem II in duel met NAC-speler Uros Matic in mei 2016 bij de finale van de play-offs om promotie. © Pro Shots