Volledig scherm
Willem Janssen, Gyrano Kerk en Sander van de Streek vieren de 2-0. © BSR Agency
3
EINDE
1
  • Adrian Dalmau 38'
  • Gyrano Kerk 54'
  • Jean-Christophe Bahebeck 90'+6'
  • Michael de Leeuw 58'

Corners helpen FC Utrecht met pijn en moeite langs FC Emmen

Twee doelpunten uit standaardsituaties verbloemden zaterdagavond de moeite die FC Utrecht in eigen huis had met FC Emmen, voornamelijk in de eerste helft. Na een sterker tweede bedrijf won FC Utrecht na twee nederlagen op rij eindelijk weer eens: 3-1.

Door Tim Reedijk

Trainer John van den Brom zei al eens dat een kans bij Adrián Dalmau negen van de tien keer een goal is. Zaterdag  was de van Heracles Almelo overgenomen Spanjaard eindelijk fysiek klaar voor een basisplaats, na twee invalbeurten van 45 minuten waarin hij allebei scoorde. Als basisspeler deed hij exact hetzelfde: uit een corner van Simon Gustafson kopte Dalmau na 38 minuten knap raak.

Dat had de wedstrijd, op z’n zachtst gezegd, wel even nodig. FC Utrecht – FC Emmen was een slaapverwekkend schouwspel, met FC Utrecht dat in een veel te laag tempo speelde. Sterker, FC Emmen was in de eerste helft het gevaarlijkst, met name toen Michael de Leeuw op de paal kopte bij een stand van 0-0. De goal van Dalmau viel eigenlijk uit het niets, maar was juist daarom zo belangrijk voor het worstelende FC Utrecht.

Volledig scherm
Bart Ramselaar. © BSR Agency

Dankzij doelman Maarten Paes, die redde op twee nieuwe inzetten van De Leeuw, behield FC Utrecht de voorsprong. Weer een dood spelmoment, een corner van Adam Maher, zorgde voor de tweede Utrechtse goal. Gyrano Kerk kopte raak. De bezoekers, die vorig seizoen in hun eerste eredivisieseizoen allebei de confrontaties met FC Utrecht winnend afsloten, weerden zich kranig en vonden via De Leeuw – zijn vierde grote kans van de wedstrijd – de aansluiting. Maar juist in die fase begon FC Utrecht wat doortastender te voetballen en was de 3-1 eerder in de maak dan de 2-2.

De derde goal viel uiteindelijk diep in blessuretijd via invaller Jean-Christophe Bahebeck, de vervanger van Dalmau. Uiteindelijk een verdiende overwinning die FC Utrecht koestert na twee nederlagen op rij. De wedstrijd tegen FC Emmen toonde eens te meer aan dat de ideale samenstelling er nog niet is bij FC Utrecht. Wel is er met Dalmau in elk geval een spits die de ploeg over een dood punt heen kan helpen.