Volledig scherm
© ANP Sport
3
EINDE
2
  • Hicham Faik 42'
  • Mitchell van Bergen 63'
  • Jens Odgaard 69'
  • Tim Matavz 9'
  • Bryan Linssen 21'

Crisis Vitesse nog groter na ineenstorting bij Heerenveen

De positie van Leonid Sloetski staat na vanavond nog steviger onder druk bij Vitesse. Tegen SC Heerenveen leed zijn ploeg de vijfde competitienederlaag op rij, 3-2. Een voortijdig afscheid van de Rus in Arnhem lijkt onvermijdelijk. 

Door Dennis van Bergen

Leonid Sloetski hobbelde nog maar eens op en neer op zijn stoel, vanavond, tijdens de slotfase van SC Heerenveen-Vitesse. De geplaagde coach van de Arnhemmers snakte zo naar een overwinning. Maar zo ver kwam het niet. Alweer niet. Eindstand na een heerlijke wedstrijd in Friesland: 3-2.

Bekijk hier de samenvatting van Heerenveen - Vitesse.

Crisis, dat was het in Arnhem, voorafgaand aan het uitduel met SC Heerenveen. Steunpilaar Bryan Linssen nam de term zelfs expliciet in de mond na de serie van vier competitiewedstrijden die nul punten opleverden voor Vitesse. Reden voor een stevig gesprek bij de Gelderse club afgelopen week, waarin onder meer de positie van Sloetski ter tafel kwam. Zou de coach er nog in kunnen slagen om Vitesse weer aan het voetballen te krijgen?

Sloetski.
Volledig scherm
Sloetski. © BSR Agency

Sterke start

In de wedstrijd die uitkomst moest bieden konden de geel-zwarten zich geen betere start wensen. Nadat SC Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen een prachtige actie niet beloond zag met een doelpunt, nam Vitesse een ogenschijnlijk riante 0-2 voorsprong in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion. Op aangeven van Navarone Foor tekende Tim Matavz voor de openingstreffer, waarna Linssen vervolgens de tweede binnen werkte na een afgemeten uittrap van doelman Remco Pasveer.

De 1-2 van Hicham Faik, uit een wat gelukkig toegekende penalty, vormde voor Sloetski echter de aanleiding van een voor hem dramatische tweede helft. Eerst was het ‘man of the match’ Van Bergen die voor de gelijkmaker tekende namens de Friezen, waarna de tot dan toe onzichtbare Jens Odgaard prachtig voor de 3-2 zorgde.

Vandaar de droevige blik van Sloetski vanavond tegen de klok van tien uur, toen het Friese volkslied triomfantelijk vanaf de tribunes weerklonk. De kans is groot dat de coach in Heerenveen voor de laatste keer op de Vitesse-bank heeft gezeten. Zijn vertrek lijkt onvermijdelijk.

Kort na de wedstrijd stapte Leonid Sloetski op. Lees hier meer. 

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency