Volledig scherm
Leonid Sloetski © BSR Agency

Crisisberaad bij Vitesse vanwege sportieve malaise

 Vitesse voert deze ochtend crisisberaad. Coach Leonid Sloetski bespreekt met clubeigenaar Valeri Oyf, de commissaris Yevgeny Merkel en de directie de sportieve malaise in Arnhem.

Vitesse verloor zondag met 2-1 van FC Groningen. Voor de derde week op rij kreeg de Arnhemse club in de slotfase een goal tegen. Bij Fortuna Sittard leverde een blunder van doelman Eduardo een nederlaag op (2-1). Daarna kreeg Heerenveen via de VAR een strafschop. Daardoor speelde de Gelderse eredivisionist teleurstellend gelijk (2-2). Na de winterstop won de equipe van Sloetski alleen (en moeizaam) van Excelsior (3-2).

Het beraad van Sloetski (47) met de raad van commissarissen en directie was officieel al langer gepland.  Oyf en Merkel vlogen afgelopen weekeinde naar Nederland en woonden de wedstrijd van Vitesse in Groningen bij. Door de tegenvallende resultaten krijgt de bijeenkomst nu een ander karakter. 

De crisis bij Vitesse betreft niet alleen de resultaten. De Arnhemse club staat na 21 speeldagen op 33 (!) verliespunten, maar is daarmee nog wel de nummer vijf van de eredivisie. De kritiek is juist groot vanwege het armetierige, verdedigende voetbal. Zondagavond wachtte een groep supporters de spelersbus bij terugkomst op Papendal op. Daarbij werd de onvrede geuit.

Sloetski is bezig met zijn eerste seizoen in de eredivisie. Hij vierde successen met CSKA Moskou in Rusland, met drie landstitels. Hij was ook bondscoach van Rusland op het EK van 2016 in Frankrijk. In 2017 mislukte zijn eerste avontuur buiten de Russische landsgrenzen. Na een half jaar kwam vanwege de tegenvallende resultaten een breuk tot stand met Hull City.

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.