Volledig scherm
Danny Cruyff en Frank Rijkaard tijdens de jaarlijkse Open Dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. © ANP

Cruyff Foundation haalt bijna ton op met voetbaltoernooi

De dertiende editie van de Cruyff Foundation Cup heeft 94.000 euro opgeleverd. De opbrengst van het besloten voetbaltoernooi waar BN'ers en oud-voetballers als Frank Rijkaard en Khalid Boulahrouz aan meededen, gaat naar projecten om kinderen met een beperking vooruit te helpen door beweging. Met het toernooi hoopt de Cruyff Foundation extra fondsen te werven.

Het toernooi had dit jaar als thema voetbal in al zijn vormen: van meidenvoetbal tot voetbal voor blinden en slechthorenden. Er deden 32 teams mee. De finale werd gespeeld tussen House of Marley en Seacon. Seacon wist het toernooi te winnen.

,,Mooi om te zien hoe ook dit jaar onze ambassadeurs, vrijwilligers, partners en sponsoren zich belangeloos inzetten om de visie van Johan Cruijff in ere te houden, helemaal in dit jubileumjaar'', zei Niels Meijer, directeur van Cruyff Foundation. 

,,Het begon 20 jaar geleden allemaal met de visie van Johan om sport en kinderen met elkaar te verbinden. Uit eigen ervaring wist hij hoeveel zelfvertrouwen een kind kon krijgen van sport en hoe dit kon bijdragen aan zijn ontwikkeling. Johan is er niet meer, maar zijn visie zetten we voort met de Cruyff Foundation."