Adrián Dalmau startte na de winterstop één keer in de basis bij FC Utrecht, uit bij PEC Zwolle.
Volledig scherm
Adrián Dalmau startte na de winterstop één keer in de basis bij FC Utrecht, uit bij PEC Zwolle. © BSR Agency

Dalmau valt opnieuw uit: ‘Baart ons wel zorgen, ja’

FC Utrecht moet het mogelijk opnieuw een tijd stellen zonder Adrián Dalmau. 

Quote

Hij is niet helemaal terug bij af, dat is overdreven, maar het is ook niet zo dat hij in staat is om mee te trainen.

John van den Brom

De eerste seizoenshelft was een grote bron van frustratie voor Adrián Dalmau, de spits die met veel bombarie werd binnengehaald bij FC Utrecht na een jaar van veel doelpunten in het shirt van Heracles Almelo. Verschillende blessures, met als laatst een enkelkwetsuur, hielden hem bijna constant aan de kant. Dalmau trainde door rond kerst en oud en nieuw en speelde zich fit op trainingskamp in La Manga, althans, zo leek het.

Tegen PEC Zwolle, direct na de winterstop, speelde hij 76 minuten als basisspeler. Daarna zat hij plotseling op de bank tegen FC Eindhoven, met een invalbeurt van een paar minuutjes, en bleef hij vorig weekend tegen ADO Den Haag de hele wedstrijd op de bank. Bleek het tóch weer om zijn fitheid te gaan. Opnieuw zijn enkel. Deze week stond Dalmau niet eens meer op het trainingsveld en dus ontbreekt hij ook tegen VVV-Venlo zondag.

Zorgen

,,Daar hebben we wel zorgen om, ja”, aldus trainer John van den Brom. ,,Het keert steeds terug. Hij was fit, maar heeft er een ‘tikkie’ op gekregen. Hij is niet helemaal terug bij af, dat is overdreven, maar het is ook niet zo dat hij in staat is om mee te trainen. Het is zaak om hem rustig – en dat is vaak het moeilijkste – zijn vervolgstappen te laten maken.”

Wél verwelkomde Van den Brom deze week de van blessures teruggekeerden Adam Maher, Bart Ramselaar en Justin Lonwijk. Morgen beslist de trainer of zij mee afreizen naar Venlo. Mócht FC Utrecht vandaag nog een verdediger aantrekken, is die sowieso niet speelgerechtigd voor zondag. Ook afwezig zijn Mitchell van Rooijen en Joris van Overeem en de langer geblesseerden Maarten Paes en Willem Janssen. Laatstgenoemde scheurde onlangs zijn kruisband af. Janssen is woensdag geopereerd en begon vandaag aan zijn herstel, dat grotendeels in Zeist gaat gebeuren.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”