Volledig scherm
Danny Blind. © ANP Pro Shots

Danny Blind voorgedragen als rvc-lid Ajax

Ajax wil Danny Blind als opvolger van Theo van Duivenbode in de raad van commissarissen. Op 23 april wordt bekend of de oud-speler en voormalig trainer die rol daadwerkelijk gaat vervullen.

De voordracht van oud-bonscoach Blind heeft de steun van de grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV.

President-commissaris Leo van Wijk, op de site van Ajax: ,,Na het vertrek van Van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent. Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat.”

Volledig scherm
Danny Blind. © ANP

De 56-jarige Blind voetbalde tussen 1986 en 2000 voor Ajax en schoot zijn ploeg in 1995 hoogstpersoonlijk naar winst van de Wereldbeker. Daarna was hij als jeugdtrainer, hoofdcoach, hoofd opleidingen en technisch manager aan de Amsterdamse club verbonden.

Blind ging in 2011 als technisch directeur van Ajax aan de slag toen de toenmalige beleidsmakers van de club met Louis van Gaal als algemeen directeur verder wilden. Johan Cruijff stapte echter met enkele jeugdtrainers naar de rechter en wist de benoeming van Van Gaal te voorkomen. Blind besloot zijn functie toen neer te leggen.

De vader van international Daley werd vorig jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal en zit sindsdien zonder werk. Hij werkte wel nog af en toe als analist voor de televisie.