Volledig scherm
Danny Buijs. © Martijn Buskermolen

Danny Buijs vanaf volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Groningen

Danny Buijs wordt vanaf volgend seizoen trainer van FC Groningen. De 35-jarige ex-speler tekende een contract voor twee seizoenen. Hij neemt de leiding over van Ernest Faber. Hennie Spijkerman wordt voor in ieder geval één seizoen assistent van Buijs.

De Dordtenaar is momenteel trainer van de Kozakken Boys, waar hij in 2014 zijn spelerscarrière beëindigde en zijn trainersloopbaan begon.

Tussen 2004 en 2006 speelde Buijs twee seizoenen voor de Trots van het Noorden, waar hij zich onder Ron Jans ontpopte tot publiekslieveling. Na 77 officiële wedstrijden zwaaide Buijs af, waarna hij onder meer nog het shirt van Feyenoord en ADO Den Haag droeg. 

In de zoektocht naar een nieuwe trainer werd Buijs door de supporters van Groningen al snel naar voren geschoven. Veel fans zijn al een tijdje 'klaar' met Faber en zien de nummer dertien van de eredivisie de laatste tijd flink sukkelen. Ook in de selectie rommelt het. Zo werd spits Lars Veldwijk uit de selectie gezet omdat hij afgelopen zondag zou hebben geweigerd in te vallen tegen ADO. Veldwijk ontkent dat.

Hennie Spijkerman werkte de afgelopen jaren bij Ajax. Daarvoor was de 67-jarige Zwollenaar onder meer werkzaam als hoofdtrainer bij FC Emmen en FC Zwolle. FC Groningen zoekt naar een later moment om het nieuwe duo te presenteren.

Van de huidige technische staf blijven assistent-trainer Peter Hoekstra en keeperstrainer Bas Roorda aan boord bij de noorderlingen.