Volledig scherm
© ad.nl/mc

Davy's schitteren tussen Danny en Dion

Ajax is deze week hofleverancier van het Elftal van de Week. Aanvoerder Niklas Moisander heeft net als Lasse Schöne en uitblinker Davy Klaassen een plek in het elftal. Laatstgenoemde werd in de 16de speelronde als beste speler beoordeeld, hij scoorde een 9. Het team van Frank de Boer was in eigen huis veel te sterk voor NAC. Klaassen was goed voor drie doelpunten.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Naast de Amsterdammers zitten er drie tweetallen in het team. Erwin Mulder en Joris Mathijsen worden beloond voor hun goede optreden in Friesland. Mulder onderscheidde zich met een 'Casillasje' door met de punt van zijn schoen de gelijkmaker te voorkomen en Mathijsen speelde een solide wedstrijd in de achterhoede.

Ook twee spelers van ADO Den Haag staan in het team. De 18-jarige Danny Bakker speelde uitstekend op het middenveld en werd beloond met een 8. Rechtsback Dion Malone werd met hetzelfde cijfer beoordeeld. ADO ging in Groningen er met de buit vandoor.

Voor Vitesse zijn Patrick van Aanholt en Davy Pröpper na hun goede optreden tegen PSV beloond. In het Philips Stadion werd PSV met 2-6 vernederd. Pröpper en Van Aanholt scoorden beide en maken aanspraak op een toekomstige selectie van Louis van Gaal.

De twee overgebleven plekken voorin zijn bewaard voor doelpuntenmakers Sjors Hemmen (Cambuur) en Youness Mokhtar (FC Twente). Hemmen behoedde zijn team met twee doelpunten een nederlaag in Waalwijk, terwijl Mokhtar in de allerlaatste minuut een overwinning voor Twente tegen AZ veilig stelde.

Volledig scherm
© anp