Volledig scherm
Fabian Serrarens kroont zich tot matchwinner met vroege treffer. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Fabian Serrarens 12'

De Graafschap pakt laatste strohalm in degradatiestrijd

De Graafschap weet na dinsdag nagenoeg zeker dat het dit seizoen niet rechtstreeks uit de eredivisie degradeert. Het elftal van coach Henk de Jong won de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 1-0 en vergrootte daarmee de voorsprong op NAC Breda, dat laatste staat, tot zeven punten. De Graafschap mag nu zelfs weer een beetje hopen dat het ook de play-offs ontloopt.

Volledig scherm
Jafar Arias (FC Emmen) en Bart Straalman (De Graafschap, rechts). © BSR Agency

De enige treffer van de Doetinchemmers viel al vroeg in de wedstrijd. Kjell Scherpen, de doelman van FC Emmen, verwerkte de bal in de twaalfde minuut niet goed. Fabian Serrarens strafte de fout af door de bal hard en laag over de grond in het doel te schieten. Het betekende zijn zevende competitietreffer. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Charlison Benschop. 

FC Emmen kreeg in de eerste helft enkele kansen om langszij te komen, maar Glenn Bijl en Michael de Leeuw misten. Ook na rust ontsnapte De Graafschap meerdere keren aan de gelijkmaker mede door goed keeperswerk van Nigel Bertrams. 

De Graafschap steeg door de winst van plaats zeventien naar zestien en heeft nu 2 punten meer dan Excelsior, dat donderdag tegen ADO Den Haag speelt. Emmen, dat vijftiende is, zag de voorsprong op De Graafschap teruglopen tot 3 punten. De nummers zestien en zeventien spelen play-offs.

Volledig scherm
© BSR Agency