Sjoerd Mossou.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Mossou. © AD

De ideale oplossing is heel simpel: breng de penaltybokaal terug

Iedereen vergadert zich maar een ongeluk om een oplossing te vinden voor de voetbalcompetitie. Maar volgens columnist Sjoerd Mossou is het allemaal heel simpel: de penaltybokaal moet in ere worden hersteld.

Gevoelsmatig lijken ze een beetje uit te sterven. Keepers op de plaatselijke braderie, dapper in de houding in een keepersbroek met kniestukken, helemaal klaar voor 32.448 penalty’s achter elkaar.

Wat is er toch met de ouderwetse penaltybokaal gebeurd? Vroeger was het een leuke bijverdienste voor keepers, bekend of iets minder bekend, van de lokale held tot de Oranje-international. Eerst alle F’jes drie keer, daarna de E’tjes. (En de penningmeester schuift na afloop heel discreet een envelop in de knuist van de doelman. De penaltybokaal is nu eenmaal niet bedacht voor BTW-factuurtjes.)

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”