Volledig scherm
Jean-Paul de Jong. © Foto Ruud Voest

De Jong hoofdtrainer bij FC Utrecht, Dijkhuizen en Kruys assistenten

Tot zomer 2019Jean-Paul de Jong is zoals verwacht de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht, waar hij de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag opvolgt. 'Mister FC Utrecht' neemt Marinus Dijkhuizen (45), Luc Nijholt (56) en Rick Kruys (32) aan als assistenten.

De Jong was van 1993 tot 2007 speler van het eerste elftal van FC Utrecht. Hij speelde 435 wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad. De Jong tekent als hoofdtrainer een contract tot de zomer van 2019. Donderdag zal hij zijn eerste training leiden. Spitsentrainer Hans van de Haar is op straat gezet door FC Utrecht. De Jong wenste niet met hem samen te werken.

Volledig scherm
Jean-Paul de Jong (l) als speler van FC Utrecht in 2007. © Marco Hofst¿ Fotografie Australiering 31 3823 XK Amersfoort 033-4563850 06-54267189 Fax: 0842230815 mailto:info@marcohofste.nl

,,Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden. Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. ,,Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken.

Trots

,,Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld," zegt De Jong. ,,Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers."

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam maakte vandaag bekend dat Luc Nijholt (56), Rick Kruys (32) en Marinus Dijkhuizen (45) zijn aangetrokken als assistent-trainers van De Jong. Stefan Postma blijft keeperstrainer van de selectie. 

Volledig scherm
Rick Kruys (r) met vader Gert. Beiden speelden ze voor FC Utrecht. © Foto Ruud Voest