Volledig scherm
Jean-Paul de Jong. © ANP Pro Shots

De Jong kijkt uit naar play-offs: Nu geen excuses meer

Trainer Jean-Paul de Jong vindt niet dat zijn FC Utrecht favoriet is in de play-offs. ,,Maar op basis van het afgelopen jaar en het feit dat we Europees hebben gespeeld, hebben we genoeg bagage om met deze duels om te gaan”, aldus de hoofdtrainer. Morgen wacht de eerste wedstrijd van het tweeluik met sc Heerenveen.

Quote

Nu moeten we pieken.

Jean-Paul de Jong

Door Tim Reedijk

De Jong ziet topscorer Zakaria Labyad terugkeren, maar heeft in de persoon van Sander van de Streek wel een twijfelgeval voor morgen. Hij ging tegen VVV-Venlo al in de rust naar de kant vanwege hamstringklachten. Van de Streek deed vandaag ‘gewoon’ mee met de besloten training, maar volgens De Jong ‘wordt het spannend’. Morgen wordt over zijn meespelen beslist. Met de terugkeer van Labyad is De Jong blij. ,,Met hem erbij heb je meer individuele kwaliteit om de wedstrijd te kunnen beslissen. Morgen beslissen we of hij vanaf het begin speelt.”

Als nummer 5 met Europese bagage wordt Utrecht al snel een favorietenrol toegedicht. Niet helemaal terecht, vindt de trainer, die wel van mening is dat de club genoeg bagage heeft om met deze wedstrijden te dealen. ,,Dit zijn wedstrijden op zich. We hebben het hele seizoen ergens naartoe gewerkt en nu staan we daar, nu moeten we pieken. We hebben een goede generale gehad tegen VVV en dat nemen we mee naar morgen. We hebben de vijfde plek veiliggesteld – een doel opzich – en nu zijn er geen excuses meer. Nu is het goed of niet goed genoeg.”