Volledig scherm
© anp

De Jonge ontslagen bij Heracles Almelo

Trainer Jan de Jonge is ontslagen bij Heracles Almelo. Hij moet vanwege de teleurstellende resultaten vertrekken. De club verloor zaterdag onder zijn leiding de vierde wedstrijd van het seizoen op rij. Excelsior was met 3-1 te sterk. Na dit duel liet voorzitter Jan Smit al weten dat de club zich zou beraden over de positie van De Jonge. Zondagochtend werd zijn vertrek bevestigd.

De 51-jarige De Jonge was sinds 2013 hoofdtrainer in het Polman Stadion. Vorig seizoen wist hij zich nog wel te handhaven in de eredivisie. De club eindigde als 14e in de eindstand, maar verloor toen ook al de laatste vijf wedstrijden. Dit seizoen begon de formatie uit Almelo met verlies tegen AZ en ging ze ook onderuit tegen FC Groningen en SC Cambuur. Na het verlies bij Excelsior is Heracles Almelo de enige ploeg die dit seizoen nog geen punt heeft gehaald.

Na de nederlaag liet De Jonge zaterdag weten zelf door te willen. Voor hem was opstappen geen optie. Het bestuur had echter geen vertrouwen in een langere samenwerking. De afgelopen weken waren er al diverse praatsessies gehouden, maar die leidden niet tot de ommekeer. Heracles beraadt zich de komende dagen over de opvolging van De Jonge. Oud-voetballer De Jonge was eerder coach bij FC Emmen en De Graafschap. Daarnaast was hij jarenlang assistent-trainer bij SC Heerenveen.