De la Vega ziet af van overname Roda JC: ‘Club stond altijd op eerste plaats’

VideoEr komt een einde aan het getouwtrek rondom Roda JC. De KNVB maakt bekend dat de Mexicaanse investeerder Mauricio de la Vega afziet van een overname.

Dat is de uitkomst van een een gesprek tussen Roda en De la Vega met als bemiddelaars de gemeente Kerkrade, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB. De la Vega heeft in dat gesprek aangegeven dat de crisis met de huidige betrokkenen onoplosbaar is.

,,Met pijn in mijn hart en teleurgesteld heb ik besloten af te zien van overname van de aandelen”,  vertelt De la Vega. ,,Toen ik instapte bij Roda JC had ik de volle overtuiging om de club naar een hoger niveau te brengen. Ik heb met veel energie een team samengesteld dat kwaliteit heeft. Met deels spelers afkomstig van grote clubs. Daarnaast heb ik de organisatie gestroomlijnd. Alles was gericht op de stabiliteit van Roda JC. Zowel financieel als sportief.”

,,Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van. Voor mij persoonlijk staat mijn eigen veiligheid voorop. Ik neem het echter de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club. Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan”, legt de Mexicaan uit.

De la Vega was een half jaar lang aan Roda verbonden. Vorige week vrijdag zetten supporters hem tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit. Ze waren boos omdat hij zijn financiële belofte niet nakwam. De la Vega zei dat hij nog geen geld in de club had gestoken, omdat hij van de KNVB nog geen toestemming had om eigenaar te worden van Roda.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
De Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega staat de pers te woord over de commotie rond zijn persoon bij Roda JC. Volgens supporters komt Garcia de la Vega zijn financiele beloften niet na. © ANP

Bekijk hier het moment dat De la Vega het stadion uitgejaagd wordt: