Volledig scherm
De Ligt nam de microfoon. © ANP

De Ligt zet Arena op stelten: ‘Soms laat ik me even gaan bij het feesten’

Matthijs de Ligt greep als eerste de microfoon in het feestgedruis in de Arena. ,,Nog één wedstrijd te spelen, maar we hebben ‘m al", schreeuwde de captain enthousiast naar het publiek.

Tegenover de camera's van FOX Sports was de verdediger alweer gekalmeerd. ,,Als we ons ding doen, kan het ons niet ontglippen. Dit is wel gespeeld, denk ik. Wij moeten dik verliezen en PSV met een soort San Marino-uitslag winnen van Heracles. Spanje maakte er geloof ik ook ooit eens twaalf tegen Malta. Dus we hebben woensdag voor alle zekerheid nog een punt nodig tegen De Graafschap. Daar gaan we alles aan doen. Dan mogen we echt los.”

Geconfronteerd met zijn spontane actie richting het publiek, reageerde De Ligt bescheiden. ,,Soms laat ik mij een beetje gaan bij het feesten, haha. Sorry daarvoor. Dit is op deze manier een fantastisch seizoen. Ik krijg er kippenvel van. We hebben laten zien dat we mentaal ijzersterk zijn.” 

Kater

De Ligt had naar eigen zeggen niet lang nodig om de teleurstelling van de gemiste finale van de Champions League te verwerken. ,,Ik stond op met een kater, maar ik wist ook dat we verder moesten. Natuurlijk had ik het fantastisch gevonden om met Ajax een finale van de Champions League te spelen. En verliezen in de laatste seconden doet heel veel pijn. Maar we begonnen het seizoen om kampioen te worden en de KNVB-beker te winnen. Dat gaat ons lukken. En voor een halve finale in de Champions League hoeven we ons niet te schamen. Een jaar geleden hadden ze me voor gek verklaard als ik dat had voorspeld.”

,,We hebben het met z’n allen gedaan”, zei De Ligt. ,,Dat was het mooie aan dit seizoen. Als je vandaag weer naar Huntelaar kijkt, fantastisch”, zei de verdediger die waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax in de Johan Cruijff Arena heeft gespeeld. ,,Als je het niet erg vindt, dan ben ik daar nu helemaal niet mee bezig”, antwoordde hij. ,,Ik lieg niet als ik zeg dat er nu niets concreet is. Komende woensdag sluiten we af tegen De Graafschap. Daarna moet de titel officieel zijn. Het wordt de 34ste van Ajax. Ik hoef geloof ik niet uit te leggen hoe bijzonder dat voor ons wordt”, verwees hij naar het rugnummer van Abdelhak Nouri.

Volledig scherm
© ANP