Volledig scherm
Doelman Przemyslaw Tyton: ook volgend seizoen PSV'er. © PRO SHOTS

Definitieve transfer Tyton zegen voor Roda JC

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel. Doelman Przemyslaw Tyton maakt na dit seizoen definitief de overstap naar PSV. De Eindhovenaren zijn tevreden over de 25-jarige gehuurde Pool en lichten de koopoptie. Een lichtpunt voor het in categorie 1 verkerende Roda JC, dat hiermee 2,7 miljoen euro ontvangt. Dat meldt het AD.

Hoeveel Roda daarvan uiteindelijk precies overhoudt, is niet bekend. Zo zal een deel van de transferopbrengst naar een investeerder gaan die bij Tytons tussentijdse contractverlenging anderhalfjaar geleden was bijgesprongen.

De rest van het geld is voor de club. Volgens algemeen directeur Marcel van den Bunder is het niet meer dan logisch dat een groot gedeelte wordt aangewend om de club financieel gezond te maken. 'Hoewel we niets zijn verplicht, zou het nu niet slim zijn om met dit geld niet te saneren.'

  1. Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Stefanie van der Gragt heeft bij FC Barcelona vrijwel het gehele seizoen geworsteld met blessures. Een kleine drie weken voor de start van het WK meldde de verdedigster zich echter fit en uitgerust bij de selectie van de Nederlandse voetbalsters. ,,Zo, het mocht even duren, maar gelukkig ben ik er weer'', zegt Van der Gragt met opluchting in haar stem. ,,In de aanloop naar het laatste EK was ik bijna het hele seizoen geblesseerd, maar toen pakten we wel de Europese titel. Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.”