Volledig scherm
© anp

Depay was fan van Feyenoord

Memphis Depay was toen hij ongeveer zeven jaar oud was fan van Feyenoord. Dat onthult hij op de site van de Mancunians. ,,Toen ik heel jong was, was ik voor Feyenoord. Ik ging op mijn negende voor Sparta spelen en op mijn twaalfde voor PSV. Vanaf dat moment was ik fan van PSV."

Volledig scherm
© EPA

Tijdens het vraaggesprek op de site, waar United-fans vragen konden stellen, gaat de vleugelaanvaller in op de vraag wie zijn idool vroeger was. ,,Patrick Kluivert. Toen ik een jaar of vijf, zes was, was hij alles voor me. Hij scoorde zoveel doelpunten. Ik kan me herinneren dat Ajax het goed deed in de Europa Cup en ik zag hem al die goals maken. Hij was mijn idool en ik vond alles aan hem goed."

Zijn motivatie om profvoetballer te worden haalde hij vroeger niet alleen uit Kluivert. ,,Net als veel kinderen wilde ik prof worden. In Nederland speelt veel jeugd op straat. Ik nam altijd overal een bal naartoe. Ik was die jongen die op elke hoek van de straat wilde spelen met de bal. Daar heb ik het spelletje geleerd, daar oefende ik altijd. Ik keek veel wedstrijden op televisie en zag veel supporters en fans. Ik kan me herinneren dat ik hoopte dat ik ooit op een dag toegejuicht zou worden, dat ik diegene zou zijn die op de tv aan het voetballen was. Dat was een grote motivatie voor me."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement