Negen spelers van Heracles zijn buren, ze wonen allemaal op het terrein van Indië. Op de foto, staand: Jeremy Cijntje, Dabney Dos Santos, Stephen Sama, Navajo Bakboord en Mauro Junior. Zittend: Dario van den Buijs, Mats Knoester, Janis Blaswich en gastheer Silvester van der Water.
Volledig scherm
PREMIUM
Negen spelers van Heracles zijn buren, ze wonen allemaal op het terrein van Indië. Op de foto, staand: Jeremy Cijntje, Dabney Dos Santos, Stephen Sama, Navajo Bakboord en Mauro Junior. Zittend: Dario van den Buijs, Mats Knoester, Janis Blaswich en gastheer Silvester van der Water. © Emiel Muijderman

Deze negen spelers van Heracles zijn buren van elkaar

videoJe ziet het niet zo vaak: een straat vol profvoetballers, maar Almelo heeft er één. Negen spelers van Heracles wonen op het Indiëterrein. Dat is vooral heel handig, vinden ze. Als je een hamer nodig hebt. Ze komen niet vaak met z’n allen samen, maar voor Kerstmis maken ze een uitzondering.

Wat feiten op een rij: negen spelers van Heracles wonen op het Indiëterrein in Almelo, midden in de oude textielstad. Op de plek waar vroeger katoen werd gemaakt, dat daarna werd verscheept naar Indonesië. Vier van hen hebben een huis in dezelfde straat, vijf in nabij gelegen hofjes in de nieuwbouwijk. Ze hebben samen vijf honden en komen elkaar wandelend door de wijk dagelijks tegen. Dan maken ze een praatje. Al ligt het eraan wie wie tegenkomt. Het piepkleine pomeriaantje Ivy van Silvester van der Water gaat steevast op de loop voor de jonge dobermann Noah van verdediger Stephen Sama.