Volledig scherm
Rodney Sneijder in duel met Gyrano Kerk. © Foto: SCS/Sander Chamid

DHSC speelbal van FC Utrecht

DHSC was de gewillige speelbal, waarmee FC Utrecht dankbaar jongleerde. De profs kenden zaterdag geen enkel pardon voor de amateurs van de stadgenoot, die uitkomt in de eerste klasse: 1-9.

Voor FC Utrecht vormde de oefenwedstrijd op het veld in de wijk Ondiep de afsluiting van de eerste trainingsweek. Trainer Jean-Paul de Jong pakte uiteraard alle ruimte om te experimenteren en bracht in de tweede helft een compleet nieuwe elftal binnen de lijnen.

Toch liet De Jong zich ook meteen een beetje in de kaarten kijken voor het nieuwe seizoen in de eredivisie. In de eerste elf was ruimte voor een aanval met Sander van de Streek, Gyrano Kerk en Cyriel Dessers. Op het middenveld krijgt vermoedelijk Anouar Kali ruimschoots de kans om zich te bewijzen. Hij speelde als controlerende middenvelder, achter de meer vooruitgeschoven nieuweling van Feyenoord, Simon Gustafson.

Een andere nieuweling, de van AZ overgekomen middenvelder Joris van Overeem, had het genoegen het doelpuntenfestijn op het zonovergoten veld, met daaromheen zo’n 800 toeschouwers, te openen, op aangeven van Kerk, in de achttiende minuut. Dessers volgde snel met de 0-2. Daarna spartelde DHSC nog even tegen met een goal van Gerano Snijders, maar via Kerk (2x) stond het bij de rust al 1-4. In de tweede helft brachten Simon Makienok (2x), Sean Klaiber,Lukas Görtler en Nick Venema de stand op 1-9.

Volledig scherm
Wesley Sneijder was aandachtig toeschouwer. © Foto: SCS/Sander Chamid