Dick Advocaat: Dat het nu over Happel gaat vind ik wel mooi

videoRóbert Bozeník krijgt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (19.45 uur) zijn eerste basisplek als speler van Feyenoord. Hij vervangt Nicolai Jørgensen, die een teenblessure heeft.

Bozeník, de Slowaakse spits die afgelopen winter voor 4 miljoen euro over kwam van MSK Zilina, mocht al invallen tegen FC Emmen en afgelopen week ook op bezoek bij PEC Zwolle. De Slowaakse spits werd de held van Feyenoord door in de slotfase de winnende goal te maken voor de Rotterdammers. De stand werd zodoende 3-4 in het voordeel van Feyenoord.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - Feyenoord (Premium)

Naast Jørgensen ontbreken ook Oguzhan Özyaküp, Eric Botteghin en Luis Sinisterra. Laatstgenoemde viel uit in het duel met PEC Zwolle en komt dit seizoen niet meer in actie door een knieblessure.   ,,Twee weken geleden vertelde ik dat we geen geblesseerde spelers meer hadden’’, zei Advocaat. ,,Nu is het anders, helaas.’’ Sam Larsson zal beginnen als linkerspits, bij afwezigheid van Sinisterra.

Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © BSR Agency

Dick Advocaat kreeg uiteraard weer vragen over de serie die hij met Feyenoord heeft neergezet. Ernst Happel verloor ooit zijn eerste 31 wedstrijden niet in zijn eerste seizoen als trainer van Feyenoord. Advocaat kan tegen Fortuna Sittard op 12 komen. ,,Maar ik ben er niet echt mee bezig hoor, ik hou niets bij. Dat het nu over Happel gaat vind ik wel mooi. Hij was mijn eerste trainer en hij was een heel grote meneer in de voetballerij. Dat is wel bijzonder. Verder moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn.’’

Feyenoord is de huidige nummer drie van de eredivisie met vier punten minder dan AZ, de nummer twee op de huidige ranglijst. Feyenoord heeft één punt meer dan PSV en twee punten meer dan Willem II.

Róbert Bozeník.
Volledig scherm
Róbert Bozeník. © Pim Ras Fotiografie
Nicolai Jørgensen.
Volledig scherm
Nicolai Jørgensen. © BSR Agency