Volledig scherm
© anp

Dick Advocaat vertrekt met magere zege bij PSV

Dick Advocaat heeft vrijdag met een magere overwinning op amateurclub VV Gemert afscheid genomen van PSV. De Eredivisieclub uit Eindhoven won op sportpark Molenbroek met 3-0.

Jeremain Lens opende voor rust de score, de talenten Zakaria Bakkali en Joshua Brenet voerden die in de laatste 20 minuten op. Aanvoerder Mark van Bommel, die afgelopen zondag aankondigde te stoppen met voetballen, deed alleen de eerste helft mee.

Advocaat vertrekt na een teleurstellend seizoen uit Eindhoven. Zijn opvolger Phillip Cocu moet gaan bouwen aan een nieuwe ploeg, waarbij de nadruk wordt gelegd op de jeugd. Van Bommel stopt, Wilfred Bouma en Atiba Hutchinson gaan weg, en spelers als Lens en Ola Toivonen azen op een transfer. Als nummer 2 van de Eredivisie mag PSV via de voorrondes proberen het hoofdtoernooi van de Champions League te halen.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”