Volledig scherm
Michel Vlap viert de 1-0. © ANP Pro Shots

Die goal pakken ze van de Friese Vlap niet meer af

Bijna was Michel Vlap uit Sneek gisteren matchwinnaar geworden bij Heerenveen. Maar generatiegenoot Guus Til verpestte zijn dag met twee doelpunten waardoor AZ toch nog van Heerenveen won (2-1).

Door Nik Kok

 Daarom stond Vlap na de wedstrijd met een dubbel gevoel in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. Het was zijn basisdebuut geweest. 

,,Die wil je natuurlijk altijd winnend afsluiten. Het was heel mooi geweest als ik de matchwinnaar was geworden. Dat die tegentreffer dan vlak voor het eind nog valt, is grote tegenvaller. Maar die goal pakken ze me niet meer af. ” 

De zoon van Jan Vlap (negen wedstrijd in het eerste van Heerenveen) betrachtte lang geduld. Vorig seizoen mocht hij een keer invallen tegen Ajax. ,,Ik heb altijd voor ogen gehad dat je er hard voor moet werken. In het tweede moet je laten zien dat de trainer je een kans geeft. Voetbal is ook geduld hebben.” 

Vlap, die speelde als linksbuiten maar ook op ‘acht’ en ‘tien’ uit de voeten kan, bracht het aantal Friezen in de basiself van Heerenveen op drie. Hoewel Pierie en Ghoochannejhad in respectievelijk Amerika en Iran zijn geboren een ongekend hoog aantal in vergelijking met de laatste decennia. De in Heerenveen geboren Doke Schmidt zat ook nog op de bank. ,,Dat vinden de mensen hier mooi hè. Ik ben een Fries, een jongen van de club", aldus Vlap

Volledig scherm
© ANP Pro Shots