Mark Diemers in duel met Julian Lelieveld.
Volledig scherm
Mark Diemers in duel met Julian Lelieveld. © ANP Sport

Diemers over veld in Sittard: ‘Schaam me dood om hierop te spelen’

Fortuna Sittard verloor vanavond voor eigen publiek met 1-3 van Vitesse. Na afloop liet sterkhouder Mark Diemers blijken dat er binnen de spelersgroep flink wat ongenoegen is over het veld in Sittard. ,,Je wilt als ploeg ook goed voetballen, maar dat wordt je zo soms onmogelijk gemaakt.”

Laten we hopen dat iedereen fit uit de wedstrijd is gekomen, maar dat wordt wel lastig met zo'n veld”, vertelde de aanvaller van de Limburgers voor de microfoon van FOX Sports. ,,Daar zitten mijn frustraties ook aardig hoog in en ik vind dat we dat als club beter voor mekaar moeten hebben.”

Volledig scherm
© BSR Agency

In de eerste helft kwam Fortuna op achterstand toen de vrije trap van Oussama Tannane in één keer achter Alexei Koselev in het doel ging. Een fout van de goalie volgens velen, maar Diemers is een andere mening toegedaan. ,,Je kan een keer een blunder maken, maar zo’n blunder... daar kan die jongen niet eens zo veel aan doen. Dus dat neem ik hem ook absoluut niet kwalijk, dat neem ik andere mensen kwalijk. Als je de kwaliteit van het veld ziet, dan schaam ik me dood om hierop te spelen.”

Dinsdag wacht opnieuw een lastige klus, wanneer Feyenoord in Sittard op bezoek komt. ,,Dan zal het veld er niet beter op zijn en daar moeten we mee omgaan. Je wilt als ploeg ook goed voetballen, maar dat wordt je zo soms  onmogelijk gemaakt. Daarbij is het heel zwaar om hier meters te maken dus met name de eindfase is heel erg zwaar om doorheen te komen. Nu gaan we herstellen, borst vooruit en dan Feyenoord verslaan.”

Volledig scherm
© BSR Agency