Volledig scherm
De spelers van PSV druipen af in Tilburg. © BSR Agency

Dit krijgt PSV dit jaar nog voor de kiezen

De gifbeker bij PSV is nog lang niet leeg. In Eindhoven hebben ze door de komende interlandperiode twee weken de tijd om een antwoord op de sportieve problemen te vinden. Daarna volgt tot de winterstop een zwaar programma met acht wedstrijden in nog geen maand tijd.

24-11: Heerenveen-thuis

De eerstvolgende eredivisiewedstrijd speelt PSV thuis tegen Heerenveen. Op papier geen al te zware opgave, maar met de Friezen weet je het dit seizoen nooit. De ploeg van Johnny Jansen won onlangs ook met 2-4 uit van AZ.

28-11: Sporting-uit

In Lissabon moet PSV aan de bak om uitzicht te houden op de volgende ronde van de Europa League. Een nederlaag bij de koploper in de groep is fataal als LASK op dezelfde dag van Rosenborg wint.

1-12: Emmen-uit

Aan Emmen bewaren ze geen goede herinneringen bij PSV. De ploeg van Van Bommel leek vorig seizoen eenvoudig te winnen in Drenthe, maar door twee late goals van Nicklas Pedersen werd het nog 2-2.

Volledig scherm
Door twee goals van Nicklas Pedersen verspeelde PSV vorig seizoen punten in Emmen. © Soccrates Images

7-12: Fortuna-thuis

Fortuna uit of thuis is een wereld van verschil. Na bijna een week rust zou dit geen probleem moeten zijn voor PSV.

12-12: Rosenburg-thuis

De laatste groepswedstrijd in de Europa League. Het is te hopen voor PSV dat er tegen Rosenborg nog wat op het spel staat.

15-12: Feyenoord-uit

Drie dagen na Rosenborg wacht de eredivisiekraker in de Kuip, waar PSV het altijd moeilijk heeft met Feyenoord. Ook in tijden dat het sportief een stuk beter gaat.

18-12: GVVV-uit

René van de Kerkhof zei afgelopen week al dat de KNVB-beker het seizoen moet redden. Ook GVVV-uit moet PSV, dat vorig jaar met een B-ploeg werd uitgeschakeld door RKC, dus serieus nemen.

Volledig scherm
Met een B-elftal liet PSV zich vorig jaar in de beker verrassen door RKC. © ANP

21-12: PEC Zwolle-thuis

PSV gaat het jaar uit met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Geen al te zware opgave, maar wel de achtste wedstrijd in nog geen maand tijd.