Volledig scherm
Barry Beijer na de degradatie van Achilles '29 vorig seizoen uit de Jupiler League, iets dat dit jaar geen club zal overkomen © Erik Pasman

Dit seizoen geen degradatie uit en promotie naar Jupiler League

De KNVB heeft bepaald dat er dit seizoen geen teams zullen degraderen uit en promoveren naar de Jupiler League. Dat is één van de uitkomsten van een buitengewone bondsvergadering van de KNVB over vernieuwing van de voetbalpiramide.

De bedoeling is dat de uitvoering van de nieuwe nog te ontwerpen voetbalpiramide in maart 2018 van start gaat. Er lag al eerder een plan, maar daar bleek onvoldoende draagvlak voor. Twee verkenners gaan bij amateur- en betaald voetbalclubs de wensen in kaart brengen.

Omdat het nog even duurt voordat de plannen voor een nieuwe voetbalpiramide er liggen, zijn er concrete plannen gemaakt voor het lopende seizoen en komende jaargang. De belangrijkste beslissing is dat er dit seizoen geen promotie en degradatie zal plaatsvinden tussen de Tweede Divisie en de Jupiler League. Verder komt er een maximumaantal beloftenteams in de tweede en derde divisie en de hoofdklasse. De invulling van het seizoen erna is afhankelijk van de uitkomst van het vernieuwingstraject.

Eerder was al besloten om in het huidige en aankomende seizoen geen extra beloftenteams te laten instromen.