Volledig scherm
Paul Bosvelt, Kees van Wonderen, Leo Beenhakker, burgemeester Ivo Opstelten, Patricio Graf en Igor Korneev op het balkon van het Rotterdamse stadhuis bij de huldiging in 1999. © ANP

Docu over laatste titel Feyenoord opent AD Sportfilmfestival

De film ‘Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol’, over het laatste landskampioenschap van Feyenoord in 1999, is de openingsfilm van het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017. Op donderdag 6 april zal het festival worden geopend met de documentaire die is gemaakt door NOS/NTR.

Het bijzondere is dat de makers veel beeldmateriaal, dat eerder niet is gebruikt, nu wel opnemen in de speciale bioscoopversie. ,,Bovendien worden er voor deze uitgebreide versie deze maand nog nieuwe opnames gemaakt’’, zegt woordvoerder Anton Slotboom. ,,Om aan de verwachte grote vraag naar tickets te kunnen voldoen is de documentaire op de openingsavond direct meerdere keren te zien. Maar ook op de andere festivaldagen draait de docu.’’

De investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord maakten de nieuwe versie met een financiële bijdrage mogelijk.

De organisatie van het Sportfilmfestival heeft de toezegging van de voormalig spelers Jean-Paul van Gastel, Peter van Vossen, Paul Bosvelt, Bert Konterman en Kees van Wonderen dat ze bij de premiere aanwezig zullen zijn.

In de film legt onder meer trainer Leo Beenhakker uit hoe van acht nationaliteiten een elftal wist te smeden dat simpelweg weigerde te verliezen.

Op het filmfestival, dat op 6, 7 en 8 april in Rotterdam draait, zullen dertig films worden vertoond in Cinerama Filmtheater. Wilfried de Jong zal dagelijks een talkshow verzorgen. Onder meer ‘gewoon Jacobs, gewoon eredivisie’ over trainer Rob Jacobs, die het bescheiden Excelsior vier jaar lang in de eredivisie wist te houden en ‘de methode Alex Pastoor’ van Sparta-trainer zullen begin april worden vertoond. De kaartverkoop voor het festival begint op vrijdag 10 maart om 10.00 uur.

Meer info: sportfilmfestivalrotterdam.nl

Volledig scherm
Supporters op de Coolsingel vieren de landstitel van Feyenoord in 1999. © Stanley Gontha