Volledig scherm
© ProShots
3
EINDE
0
  • Ramon Leeuwin 16'
  • Luuk de Jong 22'
  • Steven Bergwijn 51'

Dodelijk effectief PSV rekent af met kansenmissend Utrecht

FC Utrecht en uitduels bij PSV. Die kennen al decennialang dezelfde afloop. Een zege voor PSV en regelmatig ook met veel en mooie doelpunten. Ook vanavond ging het zo, met de omhaal van Luuk de Jong bij de 2-0 als hoogtepunt.

Nabeschouwing

Door Maarten Wijffels

Daar lag hij, languit in het gras. Grote grijns op zijn gezicht, vuisten gebald in de lucht. Luuk de Jong had net het doelpunt van zijn leven gemaakt in de 24ste minuut van PSV - FC Utrecht. Een omhaal die je niet zo gauw verwacht van een spits als hij. De Jong is meer van de machtige kopgoals, zoals 3 jaar terug op een koude decemberavond tegen Feyenoord. Maar nu klopte alles van de timing, het raken van de bal tot de snelheid waarmee het leer naar de hoek zeilde naast keeper David Jensen.

En natuurlijk: het is ook geluk als zo'n omhaal erin gaat. Zoals het Marco van Ginkel ook meezat toen hij dit seizoen voor PSV in de beker tegen Volendam op die manier scoorde.

De treffer van De Jong, de 2-0, besliste nu meteen de wedstrijd tegen Utrecht, dat tot dat moment eigenlijk t beste van t spel had en ook 0-2 voor had kunnen staan. Maar Jeroen Zoet pakte in de beginfase een inzet van dichtbij van Sander van der Streek en later raakte Mark van der Maarel de binnenkant van de paal na weer een prima aanval over de flank.

Dat zulke kansen er niet in gaan, het is typerend voor het seizoen van de koploper, die na rust zelf nog wel een keer toesloeg. En ook deze 3-0 van Steven Bergwijn was een beauty. Op snelheid werd de aanvaller gelanceerd, waarna hij in een duel 1-tegen-1 handig afrekende met Sean Klaiber. Opvallend aan het doelpunt ook: de rust bij het afwerken. Waar Bergwijn tot voor kort nog vaak gehaast te werk ging bij open kansen (en dan miste), daar houdt hij nu het overzicht. Nu PSV ook horde 26 succesvol heeft genomen, ligt de weg naar de titel wagenwijd open. De voorsprong op Ajax is tenminste tot morgenmiddag vergroot tot 10 punten. Ajax speelt uit bij Vitesse.

FOX Sports on Twitter

| We kunnen niet allemaal Luuk de Jong zijn. #omhaal #heewil https://t.co/B4Sx6b8umc https://t.co/tC5jli2ljm

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

Marco van Ginkel wordt vervangen door Pablo Rosario

Gele kaart Mateusz Klich. De middenvelder van Utrecht gaat lomp door op Arias.

Van der Maarel probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar Zoet ziet tot zijn grote opluchting de bal net langs de paal gaan.

Rico Strieder wordt vervangen door Anouar Kali

Gastón Pereiro wordt vervangen door Mauro Júnior

Jorrit Hendrix wordt vervangen door Derrick Luckassen

Ayoub wordt vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied en vuurt vervolgens hard op het doel, maar raakt van dichtbij het hoofd van Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV gaat gelijk naar de grond.

Urby Emanuelson wordt vervangen door Lukas Görtler

Gele kaart Jorrit Hendrix. De middenvelder mist daardoor het duel met Willem II.

Gyrano Kerk wordt vervangen door Cyriel Dessers

Prima aanval van Utrecht, maar Van de Streek levert in het zestienmetergebied een verkeerde voorzet af, waardoor Kerk niet binnen kan schieten.

Ayoub probeert het van ver, maar zijn schot verdwijnt net naast het doel van Zoet.

GOAL! 3-0 PSV! Doelpunt Steven Bergwijn
PSV vergroot al snel de voorsprong! Bergwijn sprint Klaiber eruit en kan eenvoudig de 3-0 binnenschieten.

Tweede helft begonnen

AD-columnist Hugo Borst bij Fox Sports: ,,Ik heb genoten van PSV. Zo weggespeeld worden door Utrecht en toch op voorsprong staan."

Einde eerste helft. De grote kansen waren voor FC Utrecht, maar het is PSV dat scoort. Eerst na een ongelukkige eigen goal van Leeuwin en daarna met een wereldomhaal van Luuk de Jong.

Opnieuw een kans voor FC Utrecht! Van de Streek schiet echter tegen zijn eigen voet aan, waardoor de bal er niet in vliegt.
De bezoekers hebben al zeker vier grote kansen gehad om te scoren.

Grote kans voor Van de Streek, maar de middenvelder schiet de bal voorlangs. Utrecht krijgt genoeg mogelijkheden, maar het vizier staat niet op scherp.

Gele kaart Gastón Pereiro. De aanvaller van PSV krijgt een heel licht tikje in de rug en gaat zeer gewillig naar grond. Na overleg met de grensrechter besluit Blom dat het geen penalty is, maar een schwalbe.

FOX Sports on Twitter

Gastón Pereiro krijgt een gele kaart voor een schwalbe van Kevin Blom. #psvutr https://t.co/B4Sx6b8umc https://t.co/AfADT1FhJ7

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
44%
56%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
4
3
Vrije trappen
17
11
Overtredingen
9
14
Buitenspel
2
3
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
3
3
Gered door de doelman
3
1
Schoten naast
3
6
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven