Volledig scherm
Janis Blaswich © DFB

Doelman Blaswich vervangt Castro bij Heracles

Doelman Janis Blaswich (27) wordt bij Heracles de opvolger van Bram Castro. Als de laatste plooien met zijn club Borussia Mönchengladbach zijn gladgestreken, tekent hij voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Blaswich werd maandag medisch gekeurd in Almelo, het wachten is op het akkoord met Borussia Mönchengladbach, de club waar hij sinds 2006 onder contract staat. De doelman wordt gehaald als vervanger van Bram Castro, die zondag na vier jaar afscheid nam van Heracles en zijn carrière vervolgt bij KV Mechelen.

Eerste doelman

De 1.93-meter lange keeper wordt gehaald als eerste doelman, maar zal de strijd aangaan met de andere keepers. Michael Brouwer (25) blijft voorlopig eerste reservekeeper, hij passeerde twee maanden geleden Harm Zeinstra als tweede doelman. Brouwer tekende maandag voor twee jaar bij in Almelo met een optie voor nog een seizoen. Hij speelt al sinds 2013 bij Heracles en gaat zijn zesde seizoen in.

Eerste aanwinst

Blaswich speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Hansa Rostock (3. Bundesliga) een uitstekend seizoen. Hij hield in zestien van de 34 wedstrijden de nul. Het jaar ervoor werd hij verhuurd aan Dynamo Dresden, ook daar speelde hij vrijwel alles. De doelman heeft geen uitzicht op een basisplek bij zijn eigen club Borussia Mönchengladbach. De Duitser is voor Heracles de eerste aanwinst voor aankomend seizoen.