Volledig scherm
PREMIUM
Kasper Dolberg in actie tegen Panathinaikos gisteravond. © Pim Ras Fotografie

Dolberg moet het nu laten zien: ‘Hij moet het zelf bewijzen’

Na een periode vol tegenslag, twijfel en teleurstelling aast Kasper Dolberg bij Ajax op het seizoen van de ommekeer. De 21-jarige spits uit Denemarken weet dat het nu moet gebeuren.

Door Freek Jansen

Oude tijden herleefden in het Olympisch Stadion. Daar waar Ajax zo veel heroïsche en historische momenten meemaakte, keerde de club gisteravond voor even terug. De oefenwedstrijd tegen Panathinaikos, eindigend in een 1-2 nederlaag (doelpunt van Donny van de Beek), zorgde vooral bij het publiek voor nostalgische gedachten.

In dit onderkomen troffen beide ploegen elkaar op 3 april 1996 voor het laatst. In de halve finale van de Champions League waren de Grieken met 0-1 te sterk, maar door een klinkende 0-3 zege twee weken later in Athene plaatste Ajax zich alsnog voor de finale. Ruim 23 jaar geleden was het Olympisch Stadion met 43.000 toeschouwers uitverkocht. Gisteren ging het hetzelfde op, alleen dan met 7000 aanwezige liefhebbers. Een aantal dat door veiligheidsrestricties was bepaald, alle kaarten waren namelijk binnen no-time van de hand gedaan.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.