Volledig scherm
Timothy Derijck (midden) scoorde een jaar geleden tegen zijn nieuwe club PSV. © ANP

'Dolblije' Derijck verlaat ADO met pijn in het hart

De overgang van Timothy Derijck naar PSV is er één met een bijzonder tintje. Het is namelijk pas de tweede keer dat een speler van Den Haag de overstap maakt naar de grootmacht uit Eindhoven. In 1970 was Harry Vos de eerste, 41 jaar later volgt de Belgische aanvoerder van ADO Den Haag zijn voorbeeld.

Volledig scherm
© anp

Dat Derijck Den Haag verlaat is op zich geen verrassing. Al langer waren er geruchten rondom een transfer van de verdediger. Ondanks serieuze belangstelling van FC Utrecht en vervolgens Vitesse krijgt Derijck met PSV zijn gewenste droomtransfer naar een Nederlandse topclub.

'Mijn wachten is beloond,' laat Derijck vandaag in het AD weten. 'Ik heb al langer aangegeven het liefst naar een club uit de Nederlandse top-drie te willen. Ik heb respect voor de andere clubs die zich voor mij hebben gemeld bij ADO Den Haag en een voorstel hebben gedaan, maar dit is een kans die ik dolgraag wil pakken. Dit is waar ik lang op heb gehoopt. Ik moet wel zeggen dat het niet makkelijk is om Den Haag te verlaten. Ik heb hier een paar hele mooie jaren gehad, maar dit is een kans die ik niet kan laten lopen.'

ADO Den Haag raakt met het vertrek van Timothy Derijck een belangrijke kracht kwijt. De Belg, die zijn opleiding genoot bij Anderlecht, stapte in de winter van 2009 samen met Danny Buijs over van Feyenoord naar ADO. In Den Haag groeide de verdediger uit tot leider van het elftal en was hij het afgelopen succesvolle seizoen aanvoerder van de ploeg van John van den Brom. In tweeënhalf jaar speelde Derijck 82 competitiewedstrijden voor ADO Den Haag, waarin hij acht keer scoorde.

De mogelijk eerste wedstrijd van Derijck in het shirt van PSV is direct een bijzondere. Aanstaande zondag gaan de Brabanders op bezoek bij ADO Den Haag.