Volledig scherm
© Pro Shots

Dordt pakt periodetitel na zege op RKC

FC Dordrecht heeft het geflikt: dankzij de 1-0 overwinning op RKC Waalwijk pakte de formatie van trainer Gérard de Nooijer de derde periodetitel en het deelnamebewijs voor de nacompetitie.

Volledig scherm
© pro shots

Een klein jaar geleden hing het verblijf in de eerste divisie aan een zijden draadje. Maar met een geweldige reeks na de winterstop, met zeven zeges in negen wedstrijden die leidde tot het winnen van de Bronzen Stier, is de Dordtse club herrezen.

Voor het eerst sinds de laatste eredivisiewedstrijd tegen Ajax in 2015 was het Riwal Hoogwerkers stadion aan de Krommedijk uitstekend gevuld. Hunkerend naar een prachtig periodesucces, dat enkele dagen eerder voor het bezoek aan De Graafschap nog irreëel leek maar door een dolle vrijdag opeens binnen handbereik kwam.

Smalle marge

Volledig scherm
© pro shots

Makkelijk ging het zeker niet. Tegen RKC Waalwijk moest FC Dordrecht het spel maken. Dat leverde in de eerste helft een kans op voor Denis Mahmudov, die op de voet van doelman Etienne Vaessen schoot.

Mahmudov was ook de man die het Riwal Hoogwerkers Stadion in vuur en vlam zette in de tweede helft. De verlossende treffer kwam uit de specialiteit van het huis, het Dordtse omschakelmoment. Thomas Kok, net met geel bekeurd, gaf de splijtende pass en Denis Mahmudov schoot koel binnen in de korte hoek naast doelman Etienne Vaessen. In de resterende ruim twintig minuten bleek die smalle marge genoeg voor een groot voetbalfeest.

FC Dordrecht deed vier jaar geleden ook mee aan de nacompetitie. Toen promoveerden de
Schapenkoppen naar de eredivisie door Sparta te verslaan. 

Volledig scherm
© pro shots

AD De Dordtenaar on Twitter

Ondertussen bij @fcdordrechtnl zit de sfeer er goed in! De club kan zich vanavond plaatsen voor de nacompetitie. Het staat nu nog 0-0 tegen RKC. Video @KarlijnGoorts https://t.co/vUeSJxTyfo https://t.co/eUhyp2PD1D