Volledig scherm
Douglas. © ANP Pro Shots

Douglas tijdelijk verbannen naar beloftenteam Twente

Douglas moet zijn ongeoorloofde verzuim bekopen met een tijdelijke verbanning naar het beloftenelftal van FC Twente. Trainer Steve McClaren bracht de 24-jarige centrumverdediger gisteren na diens terugkomst uit Brazilië op de hoogte van de sanctie.

Douglas zou vorige week woensdag terugkeren uit Brazilië, maar besloot langer te blijven omdat zijn moeder een operatie moest ondergaan. Ook daarna bleef hij langer weg dan aangekondigd en hield zich bovendien onbereikbaar, tot ergernis van trainer McClaren.

Gistermiddag laat keerde Douglas toch terug in Enschede. Waar zijn schoonvader het verzuim een 'cultuurkwestie' noemde, was de reactie van Twente minder begripvol. In een onderhoud met McClaren kreeg Douglas te horen dat hij voor 'onbepaalde tijd' is teruggezet naar het beloftenelftal. Hoe lang de verbanning duurt, hangt af van Douglas zelf.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'