Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
0
  • Mohammed Osman 17'

Dramatisch Ajax komt flater Onana niet te boven tegen Heracles

De dramatische herstart van de competitie heeft voor Ajax een nieuw hoofdstuk gekregen. De Amsterdammers speelden dramatisch tegen Heracles en verloren met 1-0.

Door Daniël Dwarswaard

Ajax speelde werkelijk dramatisch. Helemaal niets lukte bij de ploeg van trainer Erik ten Hag die volledig de weg kwijt was. Dat het bij rust slechts 1-0 was, voelde als een klein wondertje. Ajax werd te kijk gezet. Zeker toen technicus Brandley Kuwas vlak voor het einde van de eerste helft de trukendoos nog maar eens open gooide. Heracles speelde geweldig, met ook Mohammed Osman als uitblinker. Ajax had helemaal nergens recht op.

De Amsterdammers hadden na vijf minuten al op achterstand kunnen komen nadat Daley Blind in het strafschopgebied Joey Konings neerhaalde. Kuwas schoot de penalty via de vingertoppen van André Onana op de paal. Of het een waarschuwing voor Ajax was? Blijkbaar niet. Want Ajax bleef surrealistisch slecht spelen en kwam na twintig minuten terecht op achterstand. Onana blunderde en leverde de bal zomaar in bij Osman die simpel kon scoren.

Na rust moest Ajax min of meer wanhopig op zoek naar een manier om de boel te repareren. Maar dat lukte niet. Een halfuur voor tijd werden Donny van de Beek en Lasse Schöne naar de kant gehaald voor Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Vooral de wissel van Van de Beek viel slecht bij het meegereisde Ajax-publiek. Minutenlang werd als een soort protest zijn naam gescandeerd in het uitvak.

Ajax kreeg via Klaas-Jan Huntelaar, die speelde in plaats van Kasper Dolberg, dé kans om een halfuur voor tijd de 1-1 te maken. Maar keeper Janis Blaswich redde uitstekend. Ook Labyad had de gelijkmaker op zijn naam kunnen zetten, maar hij schoot over. Dat waren kansjes ja, maar Ajax had helemaal geen recht op een doelpunt.

Kristoffer Peterson had zelfs de 2-0 moeten maken toen Onana opnieuw een bal inleverde. De klok tikte door in het voordeel van Heracles. En Ajax? Dat maakte de dramatische herstart van de eredivisie compleet. Er werd al gelijkgespeeld tegen Heerenveen en verloren van Feyenoord. Het verlies tegen Heracles is de volgende mokerslag voor Ajax. PSV kan de voorsprong morgen naar acht punten brengen.

Volledig scherm
Heracles - Ajax © AD Sportwereld