Volledig scherm
© anp

Duarte mag per direct weg bij Ajax

UpdateLerin Duarte (24) mag uitzien naar een andere club. Na een gesprek met de clubleiding van Ajax heeft de middenvelder te horen gekregen dat hij per direct verhuurd of verkocht mag worden. De Rotterdammer reist zondag niet mee naar Qatar voor het trainingskamp van de landskampioen.

Volledig scherm
© EPA

Duarte kwam eind augustus 2013 over van Heracles en tekende een contract voor vier seizoenen. In zijn eerste jaar duurde de gewenningsperiode lang, maar leek zijn doorbraak aanstaande na de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Blessureleed wierp hem terug, waarna hij zijn plek moest afstaan aan Thulani Serero.

Dit seizoen kwam Duarte in slechts vier duels in actie voor de hoofdmacht.

Stefano Denswil vertrekt wel met Ajax naar Qatar. De verdediger kreeg onlangs ook te horen dat hij mag uitkijken naar een andere club. De geblesseerde Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthorsson en Nicolai Boilesen werken in Qatar verder aan hun herstel. Om die reden neemt Ajax extra fysiotherapeuten mee op trainingskamp. Doelman Peter Leeuwenburgh blijft wel achter in Amsterdam. Hij is onlangs aan een schouder geopereerd.